X

La delegada del govern central, Aina Calvo: “Son Tous acollirà migrants en tendes de campanya en les pròximes hores”

La Delegada del Govern explica que estan pendents d'un generador elèctric i les tendes de campanya ja hi estan instal·lades

18/10/2021

La delegada del govern central, Aina Calvo: “Son Tous acollirà migrants en tendes de campanya en les pròximes hores”

L'antic quarter militar de Son Tous amb les tendes de campanya que acolliran els migrants arribats en barques. /PABLO PERAL


Famílies senceres dins pasteres: Dones embarassades i bebès, entre els més de 300 migrants arribats

La Delegada del Govern, Aina Calvo, assegura que l’antic quarter militar de Son Tous ja té les tendes de campanya posades per acollir els migrants arribats en barques.  Estan pendents, des de fa setmanes, de la connexió elèctrica. Calvo, en declaracions al programa “Al Dia” d’Ib3 ràdio, ha explicat però que com que la connexió s’estorba per motius administratius, en les darreres hores estan mirant de posar un generador elèctric d’emergència per emprar Son Tous com abans millor i traslladar-hi les persones que ara romanen en instal·lacions policials. “Pensam que entre avui i demà el generador d’emergència de Son Tous es podria començar a emprar”.

Quant a l’arribada de gran quantitat de barques des del cap de setmana, la delegada també ha reconegut que és evident que “les màfies organitzades fan que surtin de cop quan hi ha una finestra de bonar mar” i que “Segueix el bon temps i no sabem si encara n’arribaran més”.

Aina Calvo també ha explicat que algunes de les persones que han entrat al territori balear de manera irregular en les darreres hores si que passaran a disposició judicial i aniran a un centre d’internament de la Península.

Segons ha confirmat Delegació del Govern, 41 dels 306 migrants que han arribat aquest cap de setmana a les Illes seran retornats als seus països. Feia mesos que això no passava ja que havien tancat fronteres a causa de la pandèmia. Ara Argèlia s’ha obert parcialment.

Un jutge ha decretat l’ingrés d’aquests 41 nouvinguts als centres d’internament de la Península, des d’on seran retornats als seus països d’origen. En aquest moment, els migrants -entre els quals hi ha tres dones embarassades i un menor- estan arrestats a les dependències de la Policia Nacional.

Famílies senceres dins pasteres

27 embarcacions amb 306 persones, migrants irregulars, a bord, han estat interceptades a les costes de Balears aquest cap de setmana. Les darreres avui dematí a Cabrera i Formentera. Entre aquestes persones, hi ha tres dones embarassades i menors, fins i tot nadons, que formen grups familiars. Més de 2.000 persones han arribat a les costes de les illes en pastera enguany.

El degoteig de pasteres va començar dissabte amb l’arribada de dues barques a Formentera. I durant la jornada de diumenge altres 18 han estat interceptades en diversos punts: dues a Formentera, tres a Eivissa i les altres catorze a Cabrera i el sud de Mallorca. Els més de 240 migrants han estat traslladats a les dependències de la Policia Nacional, seguint el protocol i fins a que puguin esser enviats a un centre d’internament de la península. Això si, en el cas dels arribats a Mallorca repartits en diferents punts.

A alguns dels migrants els han duit a les dependències de Manacor, però la majoria són a la prefectura i a la comissaria de Palma.

Abans, se’ls identifica i Creu Roja els fa un reconeixement mèdic: els curen les ferides, i els tracten per deshidratació i hipotèrmia. També els sotmeten a un test d’antígens per descartar casos de coronavirus.


On són els migrants que arriben a les Illes en pastera?

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris