X

Comença la segona fase d’excavacions a Son Coletes

El primer dia de feina hi han trobat una base de la creu que estructurava el cementeri antic

18/10/2021

Comença la segona fase d’excavacions a Son Coletes

Amb pocs minuts de feina, aquest dilluns els investigadors ja han fet la primera troballa a Son Coletes. És un peça de marès. Una part més de la base de la creu de 1922, al voltant de la qual s’organitzava el cementeri antic, i que va quedar amagat davall al cementeri nou als anys 50.

El coordinador de les excavacions, Cesc Busquets, ha explicat que les feines de la segona fase permetran continuar la tasca iniciada l’any passat. Unes excavacions que l’any passat varen permetre localitzar les restes de 25 represaliats del franquisme.

El gruix més important de feina començarà passat Tots Sants, per no interferir amb la celebració. Els cossos estan a tres metres de profunditat. En aquesta segona fase, s’ha d’excavar davall tres passadissos i una zona enjardinada. Una tasca que, segons ha apuntat Jesús Jurado, coordinador autonòmic de Memòria Democràtica, és d’una gran complexitat tècnica.

Les actuacions duraran dues mesos i hi faran feina conjuntament arqueòlegs de l’empresa Atics i de l’Institut Arazandi. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha anunciat que hi organitzarà visites guiades.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris