X

La sostenibilitat dels restaurants més enllà del “quilòmetre zero”

Envasos comestibles i roba reciclada, dues de les propostes del Congrés de Gastronomia i Turisme Sostenible

18/10/2021

La sostenibilitat dels restaurants més enllà del “quilòmetre zero”

Envasos comestibles, roba de treball reciclada i restaurants cent per cent sostenibles. Són algunes de les tendències de què s’ha parlat a la primera cimera internacional sobre gastronomia i turisme sostenible celebrat a Palma.

Algunes de les propostes són la de l’empresa britànica Nopla, que crea envasos d’alga marina per substituir els de plàstic, i la de Circoolar, que fa roba de feina de materials reciclats.

També ha assistit al congrés el cuiner Javier Torres. En el restaurant que dirigeix amb el seu germà a Barcelona hi han fet un projecte de compost en un jardí de davant del local involucrant-hi els veïnats. El seu establiment, a més de tenir dues estrelles Michelin de les de tota la vida, també en té una de verda. És una distinció que l’entitat va començar a donar l’any passat als restaurants exemplars en sostenibilitat per “intentar generar una comunitat que parli d’aquest tema”, tal com explica la directora de comunicació de Michelin, Mònica Rius.

També n’és exemple el restaurant K&Co, l’únic d’Espanya auditat com a sostenible, per la cura que han tengut en tots i cadascun dels aspectes de l’establiment, des de la carta i els proveïdors fins als materials de què està fet el local.

En definitiva, experiències inspiradores més enllà del tradicional “kilòmetre zero”. Són models de negoci que marquen la tendència de futur.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris