X

Xoc entre l’Ajuntament d’Andratx i Ports per la reforma del moll

El consistori diu que la construcció d'un espigó no en respecta els valors patrimonials, encara que Ports diu que estan contemplats

18/10/2021

Xoc entre l’Ajuntament d’Andratx i Ports per la reforma del moll

Els enginyers han fet avui l’acte de replanteig de les obres. Es farà un espigó de 18 metres de llargada i 3 d’alt per tal de protegir el port de l’onatge. També es reforçarà l’escullera perquè quan hi ha tempesta la força de la mar arriba a la primera línia. Ports al·lega que el projecte és conservador i contingut, però així i tot topa amb l’Ajuntament d’Andratx. La regidoria de Patrimoni ha emès un informe negatiu. Segons els tècnics, la reforma no preserva els valors històrics del port, que està catalogat: “les administracions municipals sempre ens passen per damunt”, diu Katia Rouarch, regidora de Patrimoni de l’Ajuntament d’Andratx.

Rouarch entén que la protecció del port és un bé superior encara que demana a Ports que estiguin vigilants per si surten vestigis arqueològics. Sigui com sigui, Ports de les Illes al·lega que l’aspecte patrimonial ja està contemplat en el vistiplau que la Comissió Balear de Medi Ambient ha donat al projecte. I en qualsevol cas, afegeixen que el consistori ha tengut 3 anys per al·legar en contra de les millores: “reaccionen ara, però fa 3 anys que el projecte es tramita. No havien dit res fins ara que començam”, explica Cristina Barahona, gerent de Ports.

Les obres duraran 4 mesos i tenen un pressupost de 560 mil euros.

18/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris