X

El batle de Palma es compromet a no pujar els impostos “ni el 2022 ni el 2023”

L'Ajuntament de Palma celebra avui i demà el Debat de l'Estat de la Ciutat

19/10/2021

El batle de Palma es compromet a no pujar els impostos “ni el 2022 ni el 2023”

El batle de Palma, José Hila, ha assegurat que deixarà congelats els impostos per als pròxims dos exercicis. L’anunci l’ha fet durant el seu discurs inicial al Debat de l’Estat de la Ciutat. Tot i això, sí que hi ha un impost que Hila ha dit que apujarà tot d’una que la llei estatal d’habitatge li ho permeti: l’IBI dels pisos buits propietat dels grans tenidors.

Una intervenció incial de mitja hora en què, a banda de posar en valor la gestió i els recursos invertits en la ciutat durant el darrer any, ha donat a conèixer algunes de les mesures que l’Ajuntament de Palma desenvoluparà a curt termini.

Un d’aquests projectes és la remodelació de la plaça d’Espanya. Comptarà amb un pressupost de 2,5 milions d’euros i consistirà en la substitució del paviment actual de pissarra per un altre de nou, més resistent, segur i que no llenegui tant, segons ha apuntat Hila. També ha anunciat la voluntat del govern municipal d’ampliar la falca verda amb els terrenys del Lluís Sitjar. Per això, el consistori llençarà una oferta pública per comprar les accions dels copropietaris de l’antic estadi. El batle de Palma ha assegurat que les partides pressupostàries d’aquestes dues actuacions ja s’inclouran als comptes municipals per a l’any que ve.

Hila ha fet un repàs de les obres que s’estan realitzant en aquests moments a la ciutat de Palma, com, per exemple, les del col·lector interceptor i el tanc de tempestes. Dues obres que evitaran, segons paraules del batle, el 90% dels abocaments a la mar en dies de pluja. “Podem dir que Can Pere Antoni i Ciutat Jardí ja no viuran el pròxim estiu els episodis de tancament que s’han patit en els darrers anys”, ha afirmat Hila.

Hila també ha anunciat mesures directament relacionades amb la butxaca dels ciutadans. En aquest sentit, ha dit que es bonificarà amb un 50% l’impost de construccions per a aquelles obres encaminades a millorar l’eficiència energètica dels edificis.

El discurs del batle de Palma no ha agradat ni tampoc ha convençut als grups municipals de l’oposició. PP, Ciutadans i Vox han coincidit a dir que Hila s’oblida dels problemes reals de les persones. L’acusen de no tocar de peus a terra, de viure d’esquena a la realitat i de manca de gestió.

El Debat de l’Estat de la Ciutat continuarà demà, dimecres. Es debatran les propostes de resolució que presenten els grups municipals.

19/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris