X

Ajornada la fira ramadera d’Inca per la llengua blava

La nova data es fixarà a partir del desembre, quan el moscard que transmet la malaltia mor

20/10/2021

Ajornada la fira ramadera d’Inca per la llengua blava

La fira ramadera d’Inca que s’havia  de celebrar aquest proper cap de setmana a la plaça de toros d’Inca s’ha suspès per risc de transmissió de la llengua blava. La Conselleria d’Agricultura ha adoptat aquesta decisió per evitar la transmissió de la malaltia entre els animals que s’hi havien d’exposar. Malgrat que el 80 per cent de la cabana ovina i bovina de les Balears ha estat ja vacunada, els responsables al·leguen que fins el proper mes de desembre el moscard que transmet la malaltia no mor i,  per tant, és una mesura preventiva.

Des de la Cooperativa Pagesa d’Inca es qualifica la notícia d’esperada, ja que -segons expliquen- la vacunació té una efectivitat d’entre el 80 i el 90 per cent, fet que no elimina la possibilitat de contagi. Des de Cooperatives Agroalimentàries, la seva gerent,  Maria Francisca Parets, s’ha mostrat crítica pel fet que la fira s’ha suspès pocs dies abans de la seva celebració i quan feia mesos que s’hi estava fent feina.  De moment no s’ha fixat una nova data per celebrar la fira, però el que sí es té clar és que serà a partir del desembre, quan el mocard transmissor haurà mort.

La fira ramadera d’Inca se celebra des de l’any 2016 amb l’objectiu de millorar la qualitat de la carn que produeixen les granges de les Illes. A més a més, es vol professionalitzar el sector oví de les Illes, especialment a Mallorca, on la cabana ovina és més gran. La intenció és impportar sementals que millorin les races autòctones.

 

20/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris