X

La demanda per a teletreballar a Menorca esgota les places disponibles de coworking a Maó

Ajuntaments com Es Mercadal i Sant Lluís promouen ja els primers espais públics de foment del teletreball

20/10/2021

La demanda per a teletreballar a Menorca esgota les places disponibles de coworking a Maó

Menorca es promocionarà l’any que ve com a destinació turística per a teletreballar. La pandèmia ha visualitzat l’illa com un indret idoni per fer feina a distància, cosa que ha incrementat notablement la demanda als coworkings…tant que ajuntaments com Es Mercadal i Sant Lluís promouen ja els primers espais públics de foment del teletreball.

L’Associació Innovem va obrir aquest espai de treball compartit l’any 2018 a Maó. Des de llavors, la demanda no ha aturat de créixer; fins al punt que des de finals de setembre tenen complet i només hi ha disponible una taula que anomenen “flex” dirigida a persones que puntualment necessiten un espai per fer feina.

En aquests moments hi ha 22 empreses instal·lades i hi treballen 24 persones. Alguns, a sales privades i altres ho fan a espais compartits. Hi ha des de professors de ioga, dissenyadors gràfics o veterinaris… Menorquins, però també hi ha usuaris de la península, italians, anglesos o, fins i tot, australians, que sobretot durant l’estiu venen a Menorca a teletreballar. L’espai, obert pràcticament les 24 hores del dia durant tot l’any, es pot reservar des de 20 euros al dia fins a 160 euros mensuals.

La demanda creixent fa que les administracions també hi apostin. L’Ajuntament de Sant Lluís té previst invertir 22.000 euros per convertir aquest edifici, ubicat a Punta Prima, en un coworking o cotreball que obri a mitjans de l’any que ve.

Es Mercadal també promou un espai d’aquestes característiques. A més, el Consell ha acordat promocionar Menorca a partir d’ara com a destí per al teletreball.

20/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris