X

Comencen les obres al carrer Costa i Llobera de Palma i reconvertir-lo per a vianants

En les pròximes setmanes, entrarà en vigor la zona ACIRE entre el carrer Bonaire i el de Sant Jaume

21/10/2021

Comencen les obres al carrer Costa i Llobera de Palma i reconvertir-lo per a vianants

Després de 7 anys tancat al trànsit, comencen les obres al carrer Costa i Llobera de Palma per convertir-lo en zona de vianants. És una artèria comercial que connecta les avingudes amb la barriada del Marquès de la Fontsanta. L’Associació de comerciants Nou Centre aplaudeix l’inici de les feines, però demana que s’acabin abans de Nadal. L’Ajuntament ha confirmat que serà així.

Els comerciants van més enllà i demanen que la conversió en zona de vianants s’estengui també al carrer Gilabert de Centelles. Això, però, no serà en aquesta legislatura. El que sí ja ha acabat és la conversió de la plaça de Quadrado, on s’han suprimit una cinquantena de places de pàrquing.

Aquesta és una de les set mesures incloses al pla ‘Palma camina’ per restringir el trànsit i els aparcaments al centre de la ciutat. En les pròximes setmanes, l’Ajuntament implementarà una nova zona ACIRE entre els carrers Sant Jaume i Bonaire. Una iniciativa que compta amb l’oposició de restauradors i comerciants. Amb tot, el regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, assegura que “no hi haurà cap passa enrrere amb aquestes actuacions. Si pretenem ser una societat mínimament solidària amb qui deixarem darrere, fills i nets”.

A més, en el primer semestre de l’any que ve, està previst ampliar la zona ORA de les Avingudes cap a fora i cap al centre restringir l’aparcament només per a residents. Els comerciants auguren caiguda de les vendes i l’Ajuntament no hi està d’acord. Segons Dalmau, “per on passaven cotxes i ara passen persones, el teixit comercial creix i es dinamitza, esdevenen indrets de trobada i passeig, pels veïns i els de fora ciutat”.

L’Ajuntament apunta a la gratuïtat de la línia 2 de bus, a la construcció d’un nou pàrquing al carrer Metge Darder i a la duplicació del servei de Bicipalma com a alternatives per accedir al centre.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris