X

Les Olleries de Marratxí s’incorporen al Catàleg d’establiments emblemàtics del Govern

El municipi té 11 negocis catalogats per tradició, història o arrelament

21/10/2021

Les Olleries de Marratxí s’incorporen al Catàleg d’establiments emblemàtics del Govern

Les olleries de Marratxí s’incorporen al Catàleg d’establiments emblemàtics del Govern per tradició, història o arrelament. En el cas de Pep Serra Amengual de Sa Roca Llisa són 160 anys de tradició familiar que ja mira cap al futur amb la cinquena generació. Els germans Amengual tenen des de fa 40 anys la seva pròpia olleria, Cas Canonge, però ja de petits conegueren la feina.

Tots, ofereixen un producte singular i acumulen anys d’història però només són dos exemples de la tradició de Marratxí amb el fang. En total, sis olleries de Sa Cabaneta i Pòrtol formen part del Catàleg d’establiments emblemàtics del Govern. Són l’Olleria Cas Canonge, l’Olleria Can Vent, Sa Roca Llisa, Can Bernadí Nou, Can Bernadí i Ceràmica Terra Cuita.

Però a Marratxí s’han inclòs també Authex: Flor d’Ametler- Tot Herba, Bodegas Suau, Can Pinet Confecciones, Ferreteria Can Xic, Forn des Pla de na Tesa. En total, el municipi compta amb onze negocis catalogats que s’incorporen al projecte impulsat per Vicepresidència del Govern a través de la Direcció General de Comerç i l’IDI.

El projecte ‘Emblemàtics balears’ vol ajudar a protegir l’activitat comercial de proximitat i dels establiments amb més tradició dels municipis. Tots estan recollits a www.emblematicsbalears.es. Actualment, hi ha quinze municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 113 comerços catalogats.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris