X

40 exemplars d’àguila coabarrada sobreviuen a Mallorca

La Fundació Natura Parc celebra que fa deu anys es varen reintroduir a l'illa

23/10/2021

40 exemplars d’àguila coabarrada sobreviuen a Mallorca

Avui es commemora el Dia de l’Àguila i per això a la Fundació Natura Parc han organitzat diferents activitats relacionades amb aquesta au rapinyaire. Conferències, tallers per als més petits i la oportunitat de veure, in situ, dos d’aquests espècimens, que en els darrers anys s’han reintroduït a Mallorca.

Es tracta de l’àguila coabarrada o de Bonelli. Al parc en tenen un mascle i una femella, que són avui part de l’atractiu. Però el mçés important és celebrar que fa deu anys es varen reintroduir a l’illa. Durant els anys 70 aquesta espècie va desaparèixer i ara se’n comptabilitzen uns 40 exemplars. El projecte europeu Aquila a-Life col·labora en la seva recuperació.

El 60% són femelles i el 40% mascles. Són aus que viuen soles o en parella i per tot Mallorca. No tenen un indret concret. S’alimenten d’altres ocells, i també de conills. La seva època de reproducció és el febrer i acostumen a pondre un o dos ous. Si bé aquestes aus rapinyaires no tenen depredadors, n’hi ha que moren electrocutades a les esteses elèctriques o ofegades als safaretjos.

A la fundació s’han organitzat activats relacionades amb les àguiles, els més petits han fet màscares i els han pintat la cara.

I avui també s’han obert les portes de les instal·lacions on tenen els lèmurs, i s’han fet cues per veure’ls menjant i jugant.

23/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris