X

Manacor reconeixerà i promocionarà el ‘comerç verd’

El Consistori impulsa una guia de botigues respectuoses amb el medi ambient

25/10/2021

Manacor reconeixerà i promocionarà el ‘comerç verd’

Manacor serà el primer municipi de les Balears que identificarà els seus comerços amb el segell ‘Comerç Verd’. És un distintiu que ja existeix a Catalunya, amb el qual es reconeix els establiments que venen productes de proximitat i que són respectuosos amb el medi ambient.

La botiga Sa Mesura, ubicada al centre de Manacor i dedicada a la venda de productes a granel, és una de les que podran obtenir el nou distintiu. La seva propietària, Marina Massot, assegura que, des que va obrir ara fa 5 anys, la seva clientela ha augmentat i que els compradors estan cada vegada més conscienciats en la protecció del medi ambient i la reducció de residus.

A més de vendre a granel, també podran optar al segell de comerç verd les botigues que venen producte local, ecològic i de comerç just i les que fomenten el retorn d’envasos. En aquest sentit, també al centre de Manacor, hi trobam la botiga Ca ses Cusses, que ha fet una aposta decidida per l’eliminació del plàstic dels seus prestatges.

La campanya ‘Comerç Verd’ s’organitza a través de la Fundació Rezero. El delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, ha destacat que durant el confinament perimetral es va fer palès que molta gent d’altres pobles acudeix a Manacor per comprar i, per això, és important que cada vegada més establiments se sumin a la reducció de residus.

Per part seva, la responsable de Rezero a Balears, Roser Badia, ha anunciat que les pròximes setmanes els tècnics de l’entitat visitaran tots els comerços i abans de Nadal en tendran un llistat definitiu. Tot seguit elaboraran un mapa i una guia per difondre-la entre els compradors.

La campanya té un pressupost de 10.000 euros i és una de les iniciatives incloses al Pla de Residus de Manacor aprovat recentment.

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris