X

WWF reclama un 30% d’àrees marines protegides i ben gestionades a la Mediterrània abans de 2030

L'organització troba necessari ampliar la reserva a les Malgrats amb el Toro i les aigües exteriors de Tagomago

25/10/2021

WWF reclama un 30%25 d’àrees marines protegides i ben gestionades a la Mediterrània abans de 2030

WWF reclama un 30% de reserves marines protegides a la Mediterrània i almanco un 10% de reserves integrals abans de l’any 2030 per a poder fer front a la pèrdua de biodiversitat i biomassa i permetre que la vida salvatge continui en el futur tal i com la coneixem ara.

A bord del Blue Panda un equip de WWF ha recorregut 5 països per conèixer com gestionen les reserves. La conclusió és que, com a molt, un 1,3% de les àrees marines protegides de la Mediterrània estan ben gestionades.

El responsable del programa d’oceans de WWF, José Luís García explica que una bona gestió vol dir que els actors de la zona, (pescadors, navegants, població local i visitants) estan implicats en la conservació, que hi ha recursos de vigilància suficients i efectius i que es fa un seguiment científic de l’àrea de protecció.
WWF ha destacat l’esforç d’Espanya en la darrera dècada per ampliar les zones protegides, que han passat de prop de l’1% al 12’8% actual.

Les Balears tenen una gran superfície amb alguna figura de protecció. Un 40% en aigües interiors i un 20% en aigües exteriors. De WWF troben que seria necessari ampliar la reserva de Malgrats i el Toro i les aigües exteriors de Tagomago.

25/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris