X

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

S'està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren

27/10/2021

La supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí més a prop de ser realitat

Les obres de supressió del pas a nivell de Sa Farinera a Marratxí es troben ja en la fase final d’execució i la previsió és que puguin finalitzar el mes de desembre d’aquest mateix any. Es varen iniciar el passat mes de febrer amb el tancament definitiu del trànsit en aquest pas, cal destacar que aquest és el pas a nivell que més trànsit rodat suportava de tots els que encara queden en la xarxa ferroviària d’SFM.

Amb una inversió d’un milió i mig d’euros, s’està construint una galeria subterrània perquè els vianants no hagin de travessar les vies del tren. Però, mentre durin aquestes obres, els combois han de reduir dràsticament la velocitat en aquest punt i passar dels 80 als 30 quilòmetres per hora.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha emmarcat l’eliminació del pas a nivell de Sa Farinera en l’estratègia del Govern de les Illes Balears de millora de la seguretat en el transport ferroviari iniciada ja en la legislatura passada i que té com a objectiu la supressió total dels passos a nivell existents en la xarxa ferroviària a mesura que les possibilitats tècniques i pressupostàries ho permetin. Per la seva part, el batle de l’Ajuntament de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat que “és una obra important per garantir la seguretat dels ciutadans del Pont d’Inca i que contribuirà a la transformació de l’entorn del nucli juntament amb l’edifici de la Refinadora”.

En aquests moments s’ha executat íntegrament el pas superior a excepció de la pintura viària i de les plantacions. Per tant s’està preparant la superfície pel tancament definitiu de la via. El pas inferior, es va executar al setembre amb el tall de trànsit ferroviari i la col·locació del calaix clavat i ara mateix s’estan fent les actuacions necessàries per al seu ús en condicions d’accessibilitat i seguretat: s’estan acabant d’instal·lar els ascensors, les bombes per a la recollida d’aigua a l’interior i la il·luminació, A més, els murs del pas inferior albergaran una obra gràfica de tipus grafitti, que es farà mitjançant un concurs que convocarà l’Ajuntament de Marratxí.

27/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris