X

Crits i fum contra l’abús de temporalitat a l’administració pública

Afecta uns 25.000 treballadors a les Illes Balears, majoritàriament dones

28/10/2021

Crits i fum contra l’abús de temporalitat a l’administració pública

Els interins i temporals de les administracions públiques han fet una jornada de vaga i concentracions a tot Espanya per reclamar estabilitat en els seus llocs de feina. A Palma, més d’un centenar de persones s’han manifestat pel centre i han protestat davant dels sindicats UGT i Comissions Obreres, als quals acusen d’estar desapareguts en aquesta lluita.

Reclamen que els treballadors que fa més de 3 anys que tenen contractes temporals en frau de llei aconsegueixin ser fixos, tal com marca la normativa europea. També rebutgen el decret llei del govern central que preveu que hagin de passar oposicions per poder conservar el lloc de feina.

A Balears són uns 25.000, els treballadors que es troben en aquesta situació. Els afectats per aquesta situació són majoritàriament dones (70%) i la mitjana d’edat és de 50 anys. Molts d’ells fan feina a educació i sanitat.

Des del 4 d’octubre que hi ha en marxa una vaga indefinida d’aquests treballadors a tot l’estat, però el seguiment a les Illes és escàs. Sí que han anunciat més aturades puntuals com la d’avui per al mes de setembre.

28/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris