X

L’inevitable increment del preu del pa

Molts dels forns es veuen obligats a apujar els preus, tot i la competència ferotge del pa industrial

28/10/2021

L’inevitable increment del preu del pa

De cara al públic, Es Forn del Pla de na Tesa és petit. Però aquest negoci, que ha passat de generació en generació i ara regenten els germans Miralles, té en marxa més d’una vintena de persones que preparen i distribueixen panades, pa, ensaïmades, coques, brioixeria, etc. Són productes que ara són més cars de fer, perquè enguany el preu de les matèries primeres s’ha disparat.

Ha pujat el preu de tots els ingredients (sobretot de la farina, els ous i el saïm), però també el d’altres components importants en un forn, com ara el cartró (envàs gairebé imprescindible per a les ensaïmades), els combustibles i l’electricitat. Per això, la majoria dels empresaris s’han vist obligats a aplicar un increment de preu en els seus productes.

A Es Forn, ja havien apujat un 5% gairebé tots els productes però, fins ara, el preu del pa el mantenien. Finalment al desembre l’hauran d’apujar entre un 4 i un 5% perquè la farina s’ha encarit per tercera vegada enguany. “I es preveu que la farina tornarà a pujar”, explica el gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Balears, Pep Magraner, “perquè els cereals han tengut un increment molt elevat i a nivell mundial hi ha tendència a especular amb aquest producte”.

Apujar preus en un forn no és tan senzill perquè lluiten contra la competència ferotge del pa industrial. Ara bé, empresaris com els germans Miralles no volen entrar en aquesta lluita. El seu repte és seguir atraient clients interessats a comprar un producte de qualitat.

28/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris