X

Manca mè mallorquí a les carnisseries

La sequera i la vacunació per la llengua blava ha retardat el naixement dels menets

03/11/2021

Manca mè mallorquí a les carnisseries

Hi ha manca de xot mallorquí a les carnisseries de l’illa, i el poc que hi ha va més car. Els motius: la sequera de l’estiu i l’estrès que han patit les ovelles per vacunar-les per la llengua blava, que ha fet retardar el naixement de nous menets.

Els corrals on es du a terme la darrera fase de cria dels xots a la Cooperativa de Pollença són buits quan, en aquesta època de l’any, haurien de ser plens amb els xots nascuts a principis de setembre. Enguany, però, el naixement s’ha retardat més d’un mes i els menets petits encara són al camp amb les seves mares.

El desproveïment el pateixen els carnisseries. En una carnisseria del mercat cobert d’Inca, aquest dimecres mati no en tenien i esperaven que els arribàs. El que asseguren que s’ha disparat és el preu. El preu de les costelles, per exemple, ha passat de 21 euros el quilo a 28.

Els productors asseguren que aquest desproveïment és temporal i afecta bàsicament els xots que se sacrifiquen quan tenen tres mesos. Amb el retard que s’ha produït enguany, aquests xots arribaran al mercat a principis del mes de desembre i, per tant, per les Festes de Nadal no en faltaran.

03/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris