X

Una de les tres barques de bou del port de Ciutadella ja no pot pescar més fins l’any que ve

Les restriccions europees han limitat el nombre de dies de pesca anuals i dues embarcacions ja els hauran esgotat aquest mes de novembre

04/11/2021

Una de les tres barques de bou del port de Ciutadella ja no pot pescar més fins l’any que ve

Una de les tres barques d’arrossegament de Ciutadella ja not pot sortir a pescar. Les restriccions europees han limitat el nombre de dies de pesca anuals i dues embarcacions ja els hauran esgotat aquest mes de novembre. Com a conseqüència, el mercat municipal perd dos importants subministradors de peix local i a les portes de la campanya de Nadal.

Aquest és l’aspecte del mercat municipal de Ciutadella. Una de les principals parades de peix és tancada perquè la barca que li subministra ha hagut d’aturar per les restriccions europees. Ja ha complit els 170 dies de feina permesos i ja no surt a pescar. D’aquí a 15 dies ho farà aquesta altra parada perquè aturarà la segona barca d’arrossegament de les tres que té el port de Ciutadella. L’any que ve la situació encara serà més complicada perquè es preveu que la quota de dies baixarà de 170 a 150.

Al port de Maó, les tres barques de bou encara són actives. Han pogut acollir-se a un sistema d’optimització de quotes entre els dos tipus de pesca. D’aquesta manera compensen las hores de pesca de gamba amb les de pesca de peix. Creuen que podran continuar pescant fins Nadal, però diuen que no ho tenen del tot clar per la complexitat del recompte.

El reglament europeu que entrà en vigor al 2020 vol preservar els recursos pesquers del mediterrani, els 93 per cent dels quals estan sobreexplotats. L’objectiu és complir el Rendiment Màxim Sostenible de les pesqueries en 5 anys, un temps que segons la Federació balear de confraries és insuficient i que obliga a comprimir les restriccions al màxim.

04/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris