X

Les xifres de l’atur del final de la temporada turística d’enguany ja s’acosten a les del 2019

Octubre tanca amb gairabé 52.000 desocupats. Els sindicats ho valoren, però demanen que es facin passes per reduir l'estacionalitat

03/11/2021

Les xifres de l’atur del final de la temporada turística d’enguany ja s’acosten a les del 2019

3Les Balears han registrat aquest mes d’octubre 51.939 aturats. Són més de 2.600 desocupats més que al mes de setembre. Tot i així, en aquesta xifra total de l’atur ja no estan comptabilitzats els gairebé 30.000 desocupats més que hi havia ara fa un any, i ja s’acosta als nivells de 2019 amb una diferència de només 1.353 desocupats més que abans de la pandèmia. UGT i CCOO consideren aquestes xifres de l’atur positives, però insisteixen que ha de ser prioritari reduir l’estacionalitat de l’economia balear. Reclamen que és el moment d’aprofitar bé els fons europeus per allargar la temporada amb una economia més estable per als treballadors.
La patronal CAEB destaca que les Balears estan en el camí correcte cap a la recuperació econòmica però, recorda que encara continuen en ERTO devers 9.000 persones a les Illes. El Govern defensa que aquestes dades de l’atur confirmen que hi ha reactivació en un mes d’octubre que ja no és de temporada alta.

Dades d’afiliació

Pel que fa a l’afiliació, aquest mes d’octubre la Seguretat Social ha perdut més de 28.500 cotitzadors respecte al setembre, però són més de 73.500 que ara fa un any. Són unes xifres que demostren, segons el Govern, que les Balears són la regió que més ha augmentat l’afiliació en el darrer any.

03/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris