X

La serra de Tramuntana ja acumula 300 litres

Les fonts ufanes han brollat i el cabal d'aigua ha desbordat el torrent de Sant Miquel a Campanet

11/11/2021

La serra de Tramuntana ja acumula 300 litres

Blas deixa precipitacions intenses a la serra de Tramuntana aquesta nit. Al bessó de la Serra ja fregam els 300 litres per metre quadrat d’ençà que ha començat l’episodi. Aquesta nit, el volum de precipitació acumulada és de 66 litres per metre quadrat a Son Torrella; 31 a Pollença, 12 a Sant Joan de Labritja i 4 a Ciutadella. Acumulacions d’aigua que seguiran augmentant perquè continua plovent a la zona. Son Torrella supera per tercer dia consecutiu els 100l/m2. Avui, just en 9 hores. En tot l’episodi acumulen ja 324l/m2.

Les fonts Ufanes, a Campanet, han tornat a brollar per segona vegada enguany. Duen un cabal d’aigua important. I de fet, el torrent de sant Miquel, que neix en a les fonts, s’ha desbordat. També s’ha desbordat el torrent de Solleric, al seu pas per Sencelles, i estan a punt de vessar els de Sóller, Fornalutx i Selva.

Des d’ahir, s’han produït a les Balears 82 incidents per mor de la borrasca Blas. La majoria han ocorregut a Mallorca, amb 67 incidències; mentre que Menorca n’ha registrat 8; i les Pitiüses, 7. La majoria d’incidents són per acumulació d’aigua (19), inundacions a la via pública (11) i arbres caiguts (8). També s’han produït dos despreniments de roques.

Es recomana a la població molta de precaució perquè les illes continuen sota la influència de la borrasca que pot descarregar aigua amb força acompanyada a qualsevol punt.

11/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris