X

La pandèmia impacta en la salut mental dels alumnes i accentua les desigualtats educatives

S'ha presentat una nova edició de l'Anuari de l'Educació de la UIB

11/11/2021

La pandèmia impacta en la salut mental dels alumnes i accentua les desigualtats educatives

La pandèmia ha accentuat les desigualtats educatives no només per la bretxa digital entre escoles sinó també pel major impacte econòmic de la crisi en les famílies més vulnerables.  És una de les conclusions dels autors d’aquesta nova edició de l’Anuari de l’Educació, la número 18, que elabora la UIB i que enguany posa l’accent en les qüestions estratègiques per superar les fractures de la pandèmia. El volum recull 33 articles, amb especial atenció a les desigualtats, les emocions i les tecnologies.

Explica el director de la nova edició de l’Anuari de l’Educació, Joan Amer, que cal fer feina per evitar la segregació escolar dels centres a barris desafavorits. Un altre impacte de la pandèmia en els joves té a veure amb la emocions. Margalida Miralles, responsable del projecte EDEMIND a l’IES Calvià, explica que han notat un augment d’ansietat, trastorns alimentaris i altres problemes de salut mental entre la població escolar.

Miralles dirigeix des de fa anys EDEMIND, per ensenyar educació emocional als alumnes. Explica que aprenen a reconèixer emocions, gestionar la tensió i acceptar la frustració.  Diu que també els ajuda a concentrar-se i millorar l’aprenentatge, i a enfrontar-se a reptes com les Proves d’Accés a la Universitat.

Responsables de l’anuari reclamen, de fet, més educació emocional tant per un tema de salut mental com perquè és una competència a l’alça en el mercat laboral.

11/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris