X

Els embassaments de Gorg Blau i Cúber dupliquen les reserves amb les darreres plogudes

La meitat de l'aigua que consumeix Palma en aquests moments prové de les fonts de Mestre Pere, de la Vila i de la de Basté

12/11/2021

Els embassaments de Gorg Blau i Cúber dupliquen les reserves amb les darreres plogudes

La meitat de l’aigua que consumeix Palma en aquests moments prové de les fonts de Mestre Pere, de la font de Vila i de la de Basté, que en els darrers dies han vist créixer el seu cabal de forma considerable. Aquest fet ha permès que s’hagi reduït l’aigua procedent de la dessalinitzadora. L’aigua de les fonts arriba a la planta de Son Tugores, que en aquests moments processa 500 litres per segon, que és el màxim de la seva capacitat.

Els grans beneficiats per les plogudes dels darrers dies han estat els embassaments del Gorg Blau i de Cúber, que en aquests moments acumulen 7 mil hectòmetres cúbics d’aigua, i això suposa el 60 per cent de la seva capacitat.

Tot i que les reserves d’aigua dels embassaments és millor que ara fa un any, des d’Emaya s’assegura que encara és prest per saber si hi haurà prou reserves amb vista a l’estiu. Tot dependrà de si continua plovent o no durant els pròxims mesos.

12/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris