X

Detingut un home a Barcelona per presumptes maltractaments després que la víctima fes el gest d’auxili

La parella estava en una consulta mèdica divendres passat quan una treballadora va veue fer el gest a la dona i va avisar tot d'una als Mossos d'Esquadra

15/11/2021

Detingut un home a Barcelona per presumptes maltractaments després que la víctima fes el gest d’auxili

Una dona, que es trobava en una consulta mèdica privada de Barcelona amb un acompanyant, va fer el senyal de socors internacional contra la violència masclista amb la mà. Un gest que una treballadora del centre mèdic va veure i va alertar als Mossos d’Esquadra de la situació. Els fets varen ocórrer el passat 12 de novembre.

Un tuit dels Mossos ha explicat aquest dilluns que la dona va fer el senyal de socors en la sala d’espera de la consulta mèdica amb la mà, que és un gest que es fa ocultant el polze en la palma i que va ser identificat per una treballadora del centre. Es tractaria del primer cas a l’Estat que permet detenir un sospitós per violència masclista després que una víctima ho alerta fent el gest internacional.

Aleshores, es va alertar als Mossos d’Esquadra de la petició muda de socors, i els policies van acudir immediatament a la consulta privada i van detenir a l’acompanyant de la dona per presumptes maltractaments.

El senyal de socors és una iniciativa “en línia” per a ajudar a les dones que pateixen violència de gènere, promoguda per organitzacions com la canadenca Canadian Women’s Foundation i l’estatunidenca Womens Funding Network.

Aquestes organitzacions van observar que durant el confinament podia augmentar el risc de violència de gènere i el gest d’ajuda amb la mà podia fer-se en videotrucades per a alertar de violència masclista, sense que quedés constància.

La cadena de televisió Betevé ha informat que el consultori mèdic en el qual van succeir els fets divendres passat a l’horabaixa se situa en el districte de Sarrià-Sant Gervasi, i que el detingut és un home de 64 anys i sense antecedents. També ha explicat que, segons els Mossos d’Esquadra, la dona va manifestar que patia insults i menyspreus continus per part de la parella, fins al punt que de vegades li clavava empentes. La dona va explicar que feia 10 anys que hi mantenia una relació i que va decidir fer el gest perquè necessitava ajuda i no sabia com dir-ho.

15/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris