X

Les pluges de novembre permeten que s’Albufera des Grau desguassi aigua a la mar per primer cop des de l’estiu

El pluviòmetre de Sa Gola ha recollit quasi 90 litres entre dimecres i dissabte i el nivell d'aigua ha crescut més de mig metre

15/11/2021

Les pluges de novembre permeten que s’Albufera des Grau desguassi aigua a la mar per primer cop des de l’estiu

Les pluges de les darreres setmanes tenen la seva part positiva al Parc Natural de l’Albufera des Grau, a Menorca. Després de mesos de sequera, ara, per primera vegada des de l’estiu, l’aigua dolça desguassa cap a la mar.

A mitjans de juny la manca d’aigua a s’Albufera de Grau va provocar la mort de desenes de peixos per manca d’oxigen i va obligar a obrir les comportes que la connecten amb la mar, amb el consegüent perill per la flora i fauna per l’augment de la salinitat. Però fa dues setmanes, a principis de novembre, el nivell de l’aigua a l’albufera es trobava 24 centímetres per davall de la mar, dia deu només n’eren quatre, mentre que dissabte dia tretze ja estava 44 centímetres per sobre.

L’increment del nivell d’aigua dins el Parc Natural es deu al fet que en quatre dies, entre el deu i el tretze de novembre, la crescuda de pluges ha estat força destacable als dos pluviòmetres que hi ha a s’Albufera: al de Favàritx s’hi han recollit gairebé 50 litres per metre quadrat i a la de Sa Gola s’hi han acumulat quasi 90. Un volum de precipitacions que, segons el nou director del Parc, David Martínez, no tindria efectes negatius, ja que si hi hagués una gran intensitat de pluges s’obririen comportes perquè vagi cap a la mar.

15/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris