X

Continua el temporal de pluja i vent, amb cops de més de 90 km/h

Aquesta és la tongada de pluges més abundant dels darrers anys amb registres de més de 500 litres

16/11/2021

Continua el temporal de pluja i vent, amb cops de més de 90 km/h

Avui dimarts la pluja tornarà a ser la protagonista per vuitè dia consecutiu. La borrasca s’ha tornat a situar en una posició que afecta de ple les Balears amb vent i precipitacions de caràcter moderat. La Serra de Tramuntana, les Serres de Llevant i Menorca seran, fins a mitjan capvespre, les zones més afectades. A la Serra de Tramuntana la pluja acumulada pot superar els 100 l/ al llarg de la jornada.

A les Pitiüses el dia serà gris, però més tranquil fins al capvespre, moment en què també hi arribarà la pluja que pot caure de manera localment intensa i acompanyada de tempesta. Aquesta situació s’allargarà fins demà a primera hora.

El vent i el temporal de mar seran els altres protagonistes del dia. El vent serà de component nord i bufarà moderat a Menorca i al nord de Mallorca, amb cops forts superiors als 90km/h en zones exposades i en àrees de muntanya. Les ones poden superar els 8 metres d’altura màxima a la costa nord de Menorca i Mallorca. El vent i l’ambient tapat faran que la sensació sigui de plena tardor, amb el termòmetre entorn dels 14-16ºC de màxima.

Adéu a la pluja

A partir de dimecres la borrasca s’allunyarà de manera definitiva de les Balears. Poden quedar alguns ruixats a primera hora cap a Eivissa i Formentera, però ja no plourà a la resta. S’acabarà així la tongada de pluja més abundant dels darrers anys, que començà el passat 9 de novembre i que ha deixat registres de pluja superiors als 500 litres al sector central de la Serra de Tramuntana.

16/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris