X

Plou un 40 per cent més a Eivissa

L'Aliança per l'Aigua demana mesures a l'Administració, com la construcció de basses, la millora de la permeabilitat dels torrents o la separació de pluvials i fecals

16/11/2021

Plou un 40 per cent més a Eivissa

A Eivissa, aquest novembre ha plogut un 40 per cent més del que és habitual. De fet, des de l’inici de mes només hi ha hagut dos dies sense pluja. Aliança per l’Aigua assegura, però que molta aigua es perd i demana a l’Administració mesures hidràuliques per evitar que vagi a parar a la mar.

A l’octubre es van recollir a Eivissa 103 litres per metre quadrat, un 63 per cent més del que és habitual. L’Agència estatal de meteorologia l’ha qualificat de mes molt humit, igual que el novembre, quan ha plogut pràcticament cada dia i s’han recollit ja 84 litres per metre quadrat. Alícia Morales, de l’Aliança per l’Aigua, assegura que això ajudarà a millorar la situació de les masses d’aigua, però recorda que l’illa està en situació de prealerta de sequera des de fa mesos.

L’efecte sobre els aqüífers no es notarà fins d’aquí a unes setmanes, quan es filtri tot el que ha caigut. Però l’Aliança per l’Aigua alerta que molta aigua acaba a la mar i demana mesures a l’Administració, com la construcció de basses, la millora de la permeabilitat dels torrents o la separació de pluvials i fecals, que permetria comptar amb aigua neta procedent de la pluja per reutilitzar.

Mai plou a gust de tots i els pagesos que ja hagin sembrat estan contents. No tant els que encara no ho hagin fet perquè ara hauran d’esperar uns dies.

16/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris