X

Menorca posa en marxa una tercera gran tafona per premsar la collita d’oliva

Amb aquesta inversió, la finca de Sant Joan de Binissaïda dóna resposta a l'augment exponencial de la producció d'oli a l'illa

23/11/2021

Menorca posa en marxa una tercera gran tafona per premsar la collita d’oliva

A Menorca, s’ha posat en marxa una tercera gran tafona per premsar la collita d’oliva. Amb aquesta inversió, la finca de Sant Joan de Binissaïda dóna resposta a l’augment exponencial de la producció d’oli a l’illa, que és a punt d’aconseguir una Identificació Geogràfica Protegida.

La finca de Sant Joan de Binissaida, ubicada al Castell, té dotze hectàrees i es dedica a la producció d’oli des de l’any 2016. En aquests moments tenen 1.400 oliveres, de les quals 800 s’han plantat enguany i no entraran en producció fins, com a mínim, d’aquí dos o tres anys. Cada any n’augmenten l’explotació, fet que els ha permès instal·lar una tafona pròpia per elaborar l’oli. És la tercera tafona de grans dimensions que hi ha a Menorca, fet que facilitarà la feina als petits productors que no disposen d’aquesta maquinària per elaborar el seu oli. És el cas de la finca Torralbenc. Disposen de 600 oliveres, ja que la producció d’oli no és la seva activitat principal, i quan han de premsar l’oli han de recórrer a altres productors.

A Menorca, en només 5 anys, s’han multiplicat per 6 les hectàrees destinades a la producció d’oli d’oliva. La demanda del mercat es consolida… i els agricultors esperen aconseguir una Identificació Geogràfica Protegida l’any que ve.

23/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris