X

La variant òmicron comença a afectar el sector turístic de les Illes

L'augment de casos de COVID-19 afecta als viatgers illencs que havien de partir a l'estranger al Pont de la Constitució

30/11/2021

La variant òmicron comença a afectar el sector turístic de les Illes

La destinació que ha presentat més problemes als illencs per viatjar en aquest pont és Àustria, que ha confinat la població i ha tancat els negocis no essencials per mor de l’augment de contagis.

Els reemborsaments als clients s’estan realitzant sense problemes en el pagament dels allotjaments, però segons l’Associació d’Agències de Viatges, hi ha més problemes per retornar els diners dels bitllets d’avió.

L’augment de contagis a Alemanya i el Regne Unit i l’aparició de la variant òmicron ja ha provocat que els viatgers de les Illes no hi reservin paquets turístics per aquest pont de la Constitució. En canvi, sí que s’ha viatjat des de les Illes a París i Disneyland, Istanbul o Lisboa i Porto.

A l’Hotel Nixe de Palma diuen que hi ha incertesa en els esdeveniments que reuneixen grans grups de gent i que tenien previstos per les pròximes setmanes, sobretot en reunions prèvies al Nadal. Asseguren que estan a l’espera de les notícies sobre la nova variant, per si han de cancelar a darrera hora.

Això si, de moment no s’estan notant cancel·lacions per mor de la variant òmicron amb vista a Nadal. De fet, l’ocupació de l’hotel per l’època nadalenca està al torn del 65 per cent. Des de la direcció de l’establiment hoteler, esperen que la situació pugui recomposar-se de cara al Nadal.

Altres hotels de cinc estrelles de Mallorca ja han notat una aturada de reserves per al Pont. La Federació Hotelera de Mallorca segueix molt de prop l’efecte que pugui tenir òmicron sobre les reserves en un moment en què els establiments de Palma tenen un 46% d’ocupació a partir de divendres, un nivell molt semblant al de 2019.

30/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris