X

Vicent Ribas Prat és nomenat nou bisbe d’Eivissa

L'ordenació episcopal s'ha celebrat al Recinte Firal d'Eivissa amb 2.400 assistents

04/12/2021

Vicent Ribas Prat és nomenat nou bisbe d’Eivissa

Una hora abans de l’inici de la celebració, a les 11 del matí, ja hi havia centenars de fidels dins del Recinte Firal d’Eivissa esperant l’inici de la cerimònia d’ordenació de Vicent Ribas Prats com a nou bisbe. Unes 2.400 persones, la màxima cabuda permesa, han assistit a l’ordenament episcopal.

Es tracta del segon bisbe natural d’Eivissa de la història. Vicent Ribas Prats és el primer bisbe eivissenc després d’Antoni Cardona Riera, ‘Frit’, qui ocupà el càrrec des del 1935 fins al 1960. De la seva figura se n’ha destacat la trajectòria dins la diòcesi Pitiüsa, però també la calidesa i proximitat amb els fidels.

El nunci del Vaticà a Espanya, Bernardito Cleopas Auza, ha estat l’encarregat de consagrar Vicent Ribas Prats, qui una vegada nomenat ha oferit la seva primera homilia començant amb el lema episcopal “Visc i Viuré per l’Església”.

A la diòcesi pitiüsa ha estat sacerdot en diversos pobles, també rector de Santa Eulària, vicari general, canònic, delegat d’educació o administrador diocesà.

04/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris