X

La degana del Col·legi d’Informàtics de Balears: “Em diuen que no en tenc el perfil”

Juana María Perea denuncia la problemàtica diversa que fa que les dones siguin minoria en el món tecnològic

22/12/2021

La degana del Col·legi d’Informàtics de Balears: “Em diuen que no en tenc el perfil”

Costa de trobar, perquè forma part d’una minoria: del 20% de dones que fan feina en el món tecnològic. Fa dos anys, Juana María Perea es va convertir en la primera degana d’un Col·legi d’Enginyers a Espanya. En concret, el d’Informàtics de Balears. I més d’una vegada ha hagut de sentir que no ho sembla. “No en tens el perfil”, li diuen.

Darrere d’això hi ha un problema múltiple que fa que les joves no s’interessin per accedir al món de la tecnologia, com per exemple la imatge que se’n projecta en sèries i pel·lícules d’al·lot “friki”, o la falta de suport tant als centres escolars com a les famílies.

I falten referents femenines en els llibres de text, tot i que n’hi ha, i moltes… com Ada Lovelace, creadora del primer programa d’ordinador, o Katie Bouman, gràcies a la qual es va aconseguir la primera imatge d’un forat negre.

Queda molta feina per fer per revertir la situació. Si això no canvia, les dones quedaran en clar desavantatge davant un futur cada vegada més dependent de les professions tecnològiques. L’any que ve, ja ho seran el 45% de les feines d’Europa.

22/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris