X

Professors de Secundària aprenen a ensenyar la Memòria Democràtica

Aquest curs, pioner a l'Estat, consta de deu sessions que es duran a terme fins al 12 de febrer

10/01/2022

Professors de Secundària aprenen a ensenyar la Memòria Democràtica

Aquest dilluns ha començat el curs ‘L’ensenyament de la Memòria Democràtica: història i recursos didàctics‘, en el qual participen 32 professors de Secundària de Balears interessats a aprendre com ensenyar què va passar durant la Guerra d’Espanya i com va ser la repressió de la dictadura.

Aquest primer curs, pioner a l’Estat, que es posa en marxa a Balears consta de deu sessions que es duran a terme fins al 12 de febrer.

Segons ha informat el Govern en un comunicat, el curs s’imparteix de manera telemàtica i també de manera presencial en el centre de professorat de Palma i ha estat dissenyat pel grup de treball creat a partir de les comissions de Fosses i de Memòria Democràtica.

Les diferents sessions seran impartides per especialistes que posaran a la disposició dels participants els seus coneixements i materials didàctics sobre la Guerra Civil i altres temes com la repressió a Palma i l’afusellament d’Emili Darder, la modernització de les Pitiüses en el primer terç del segle XX, i la Segona República i la Guerra Civil a Menorca.

“També es tracta com treballar la memòria democràtica de la Guerra Civil a través del còmic, així com aportar eines per a l’estudi de la repressió franquista, l’exili balear i la resistència antifranquista i analitzar la geografia de la repressió: els camps de concentració i les presons a les Illes Balears, així com el pas de víctimes de les Illes Balears pels camps de concentració nazis”, indica el Govern

10/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris