X

Jaume Costa: “Hem de fugir de derrotismes i tenir il·lusió màxima per salvar-mos”

El lateral valencià es retrobarà aquest cap de setmana amb el seu exequip, el Vila-real

19/01/2022

Jaume Costa: “Hem de fugir de derrotismes i tenir il·lusió màxima per salvar-mos”

El Reial Mallorca visita aquest dissabte a les quatre i quart al Vila-real a l’Estadi de la Ceràmica. Serà un partit ben especial per a Jaume Costa. El lateral valencià ha passat pràcticament tota la seva carrera a l’equip groguet. Curiosament, va debutar amb el Mallorca contra el Vila-real a Son Moix en la primera volta. Costa admet que tornar a la que ha estat ca seva amb una altra camiseta serà difícil: “Serà un partit molt especial i difícil mentalment. Jugar en aquest estadi com a visitant és com anar a casa i que la clau no entri al pany o que t’obri una altra persona”.

Respecte a les possibles incorporaciones de l’equip en aquest mercat de fitxatges, el lateral destaca que “quan se’n van tres jugadors necessites incorporar gent”. Afegeix que “si ens respecten les lesions als que estam ara mateix podem assolir tots els objectius”. Això sí, Jaume Costa demana que arribi el jugador que arribi, ho faci per sumar: “Esper que si la direcció esportiva duu un jugador sigui per sumar”. El valencià destaca que “no serveix de res que arribi un crack però dins el vestidor sigui un pocavergonya. Jo això no ho vull dins l’equip perque tenim un vestidor molt sa i això ens mataría“.

Els comptes per la permanència

“Som un equip que ara mateix té 20 punts. Sabem que si tornam a fer els mateixos números a la segona volta matemàticament ens salvarem. Treballam, lluitam junts. Es va veure al partit contra l’Espanyol que jugui qui jugui respon”. Jaume Costa destaca que “aquesta unió del vestidor es veu i no fan falta paraules”.

Les crítiques

“Jo quan surt de l’estadi la gent em dona suport, estima molt l’equip. Nosaltres sabem que la gent està amb l’equip. Òbviament hi ha d’haver crítiques. Jo les tenc aquí, a casa amb els meus fills, la meva dona, la meva familia tenim crítiques pràcticament tots els dies perque no som perfectes. Però aquestes crítiques han de ser constructives“.

La derrota contra el Llevant

“La nostra realitat avui és que lluitam per l’objectiu que ens han marcat. Tant de bo ho aconseguim més prest que tard, i, per què no, després il·lusionar-mos? Però el cert és que hem acabat la primera volta fora del descens, no hem estat en descens en cap moment. Fa dos anys l’equip va entrar en descens molt abans que enguany. Jo me’n vaig anar molt empipat amb la derrota contra el Llevant, perque era un equip que encara no havia aconseguit cap victòria i ens va guanyar. Tenc moltíssims d’amics al Llevant i la sensació que tenien ells era que es salvaven i això que estaven a 8 o 9 punts de nosaltres a la classificació. Per què la nostra mentalitat té que ser derrotista? Per què ells (Llevant) amb un partit guanyat, un, tenien una gran il·lusió per salvar-se? Nosaltres hem de tenir la mateixa il·lusió. Il·lusió per fer les coses bé, per lluitar cada dia, per ser millors, de poder donar a l’afició el que voleu, que és la salvació”.

Assolir la permanència o guanyar la Copa?

“Jo prefereixo deixar al Mallorca a Primera Divisió que guanyar la Copa del Rei. Òbviament guanyar la Copa seria molt bonic, però si aconsegueixes una Copa i baixes a Segona Divisió jo quedaria decepcionat.

19/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris