X

L’aposta dels hotelers per aquest estiu:hotels plens, però a preus més baixos

21/01/2022

L’aposta dels hotelers per aquest estiu:hotels plens, però a preus més baixos

Les Balears tendran els hotels plens aquest estiu, encara que sigui baixant preus. Els hotelers afronten la temporada amb optimisme moderat, tot i la incertesa actual. Pensen que les ocupacions fregaran les dades de 2019, abans de la pandèmia. I en el cas de Mallorca, un 20 per cent d’establiments ja preveu obrir abans d’abril, abans de Setmana Santa. “Mallorca al mes de febrer té oberta el 12 per cent de la planta. Al març es preveu l’obertura d’un 8 per cent més i entre abril i maig acabarem de posar en marxa tota l’operativa. És una notícia important”, explica la presidenta de la Federació Hotelera de l’illa, Maria Frontera, qui afegeix que almanco un de cada 5 hotels aposta per avançar la temporada.

Entre aquests hi ha els 8 establiments que la cadena HM té a la Platja de Palma. El director general de la companyia, Antoni Horrach, confirma, però, que les reserves són baixes i que els preus potser s’hauran de baixar. “Veiem que hi ha ocupacions molt baixes ara mateix, però, en vista a l’estiu, que és el que importa, preferesc veure amb optimisme la situació i pensar que tendrem una temporada relativament normal. Això sí, de vegades no et queda més remei que davallar preus perquè poques altres coses es poden fer. Podria passar tenir aquest estiu unes ocupacions semblants a les de 2019, però no amb tan bons preus”, ha explicat Horrach a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. 

Pel que fa als mercats emissors, els hotelers preveuen que l’espanyol continuarà a l’alça i esperen una recuperació dels turista britànic, gràcies a la decisió del govern de Boris Johnson de suprimir aviat la majoria de les restriccions. “El britànic ha estat un dels mercats més inestables els darrers dos anys. Esperam que aquest estiu s’estabilitzi perquè són molt importants per les Balears”, confirma Lluïsa Salord, directora comercial del Grup Piñero.

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris