X

L’estació de tren de Przemysl, un dels principals punts d’entrada a Polònia de refugiats ucraïnesos

L'estació de tren de Przemysl, a la frontera amb Ucraïna, s'ha convertit en un dels principals punts d'entrada a Polònia de refugiats ucraïnesos

07/03/2022

L’estació de tren de Przemysl, un dels principals punts d’entrada a Polònia de refugiats ucraïnesos

L’estació de tren de Przemysl, a la frontera amb Ucraïna, s’ha convertit en un dels principals punts d’entrada a Polònia de refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra i des d’on s’organitzen combois per al seu repartiment a altres ciutats. Text i imatges: Mercè Valero i Javier González, enviats especials d’IB3 Notícies a Polònia.

Els ucraïnesos que han hagut de deixar el seu país a conseqüència de la guerra ascendeixen ja a 1,73 milions, dels quals més d’un milió es troben en la veïna Polònia, segons les darreres dades de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que estima que el conflicte podria causar un èxode de fins a quatre milions d’ucraïnesos, l’equivalent a gairebé la desena part de la població d’aquest país.

El flux de refugiats és a més el pitjor que viu Europa des de la Segona Guerra Mundial, conflicte que va generar la fugida dels seus països d’entre 11 i 20 milions de persones. La guerra de Kosovo (1999) va causar entre 1,2 i 1,4 milions de refugiats albanokosovars, i el conflicte a Bòsnia (1992-95) va provocar que 1,3 milions de bosnians sortissin d’aquest territori.


Dia 12 de la guerra: Rússia anuncia corredors humanitaris des de Kíiv, Mariúpol, Karkov i Sumi

07/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris