X

El sector del lloguer de cotxes tem que la guerra espenyi les bones perspectives

Els "rent a cars" ja noten un alentiment de les reserves i algunes empreses creuen que afectarà la renovació de la flota

07/03/2022

El sector del lloguer de cotxes tem que la guerra espenyi les bones perspectives

La multinacional alemanya Sixt és una de les empreses del sector més afectades directament per la guerra: ha tancat les oficines a Ucraïna i ha evacuat tot el personal i les seves famílies a altres països europeus, entre ells Espanya. De moment manté obertes les oficines a Rússia, però el web de la companyia a aquest país ja no està operatiu.

“El mercat rus i ucraïnès sempre ha estat molt important per al turisme de les Balears i tot això ens afectarà, no ho podem negar”, explica el director general de Sixt Espanya, Estanislao de Mata. La seu de Sixt Espanya és a Palma, on treballen la majoria dels 150 treballadors.  Les seves perspectives per a la temporada a les Illes estan en els nivells d’abans de la pandèmia, però segons explica De Mata ja estan notant un alentiment de les reserves.

Ho noten també els petits “rent a cars” que ja han començat l’activitat i que fins ara preveien que la temporada alta començaria per l’abril. “Ningú ha cancel·lat, però els clients tenen dubtes sobre anar o no de vacances, per si la situació empitjora”, diu Ramon Reus, president de l’associació d’empreses de lloguer de vehicles AEVAB.

Les empreses també preveuen que el conflicte i les sancions a Rússia poden empitjorar el problema de falta de cotxes nous que pateix el sector per l’escassetat de semiconductors que ja es va notar l’any passat. Això farà, segons AEVAB, que els preus es mantinguin en els nivells de 2021, és a dir, un 20% més cars que abans de la pandèmia, “però no haurien de pujar més”, afegeix Reus.

En aquests moments hi ha uns 40.000 cotxes de lloguer a les Illes i, segons la patronal, se’n necessiten 30.000 més per garantir una temporada similar a la de l’any passat.

07/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris