X

L’emblemàtic edifici que acollia l’antiga seu de Correu a Maó podria convertir-se en una seu administrativa

És la proposta que fa l'Ajuntament que demana col·laboració al Consell i al Govern per rehabilitar-lo

28/03/2022

L’emblemàtic edifici que acollia l’antiga seu de Correu a Maó podria convertir-se en una seu administrativa

L’antic edifici de Correus del centre de Maó podria convertir-se en una seu administrativa municipal. El consistori ha demanat col·laboració per comprar-lo al Consell, i l’administració insular demana que el Govern també s’impliqui en l’adquisició. Els veïnats veuen amb bons ulls que l’emblemàtic edifici es mantingui i concentri serveis municipals.

Correus de Maó va canviar d’ubicació el 2018 i va deixar buit aquest emblemàtic edifici que ja fa més quatre anys que està tancat, sense que se li hagi donat cap ús. L’empresa de missatgeria no ha aconseguit, de moment, vendre’l ni llogar-lo.

Ubicat just al centre de la ciutat, té una superfície de més de 2.000 metres quadrats distribuïts en diferents plantes. El Pla General el defineix com a equipament cívic, cultural i administratiu.

La proposta de l’Ajuntament és reubicar-hi algunes de les oficines municipals que ara mateix estan disseminades. El trasllat d’alguns serveis permetria, de fet, disminuir les despeses en lloguers d’altres espais. Una idea que no desagrada als ciutadans, mentre es conservi l’essència històrica de l’edifici

És amb aquesta intenció que el Ple del Consell ha aprovat avui demanar la col·laboració del Govern per comprar-lo i rehabilitar-lo. Una inversió, però, que genera dubtes, ja que l’edifici és titularitat de l’Estat. És a dir, ja és públic.

A la darrera oferta que ha transcendit de Correus, l’edifici rondava el milió vuit-cents mil euros.

28/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris