X

Rússia autoritza un corredor humanitari per evacuar els civils que queden a Mariúpol

Putin signa un decret per reclutar 130.000 soldats més

31/03/2022

Rússia autoritza un corredor humanitari per evacuar els civils que queden a Mariúpol

Ucraïna ha enviat 45 autobusos per evacuar civils de Mariúpol. El Govern ha rebut l’autorització de la Creu Roja, una vegada que Rússia ha confirmat la seva disposició a obrir corredors humanitaris. La ciutat, assetjada per les tropes russes, es troba sense serveis bàsics com aigua i electricitat des de fa un mes.

“No tenim on dutxar-nos, bevem aigua de Déu sap d’on i sense saber quin tipus de bacteri conté”, explica una resident a la ciutat. “S’ha de caminar molt per aconseguir aigua de bona qualitat, no és vida per a una jubilada”, afegeix.

Allà, segons l’Ajuntament, han mort 5.000 persones pels bombardejos de l’exèrcit rus. I queden a la ciutat, aproximadament, 160.000 persones, diuen les autoritats ucraïneses.

El Pentàgon assegura que les tropes russes desplegades a Txernòbil es retiren cap a Bielorússia. Moscou va prendre l’antiga central nuclear al principi de la invasió, a finals de febrer. Això passa el mateix dia que Putin ha signat un decret per reclutar més de 130.000 soldats més.

De moment no hi ha hagut, en les darreres hores, gaire novetats en els enfrontaments entre russos i ucraïnesos. Rússia continua la seva ofensiva a l’àrea del Donbass. I Ucraïna també aconsegueix, segons les autoritats, avanços significatius, com aquesta zona del nord de Kíiv. També a Trostianets, a 400 quilòmetres a l’est de la capital.

31/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris