X

Els dentistes balears varen atendre prop de 5.000 infants menys el 2020

Actualment les consultes dels menors gairebé empaten amb les prepandèmiques, amb 40.000 revisions el 2021

22/04/2022

Els dentistes balears varen atendre prop de 5.000 infants menys el 2020

La retirada gairebé total de les mascaretes no ha causat, de moment, un repunt important en les consultes dels dentistes per tractaments estètics, que s’han anat fent, amb relativa normalitat, durant els anys més durs de la pandèmia. Els nins i la gent gran han estat els col·lectius que menys revisions han passat, la majoria per por a un contagi de coronavirus. Actualment, però, l’assistència dental als menors gairebé s’equipara a la de 2019, després del descens considerable que va patir el 2020, quan va començar la crisi sanitària, amb 5.000 consultes menys que l’any anterior, segons les dades del programa PADI, d’assistència dental infantil.

El president del Col·legi d’Odontòlegs de les Balears, Ignacio García-Moris, ha explicat que els nins de 6 a 15 anys i la gent gran han estat els més reticents a l’hora d’anar a la consulta. I els adults, en la majoria de casos, han agraït psicològicament poder dur la mascareta per recuperar-se dels tractaments més estètics. Un fet que, segons García-Moris, els ha permès manejar millor els tempos. “La part positiva de la pandèmia és que hem pogut fer feina amb més tranquil·litat. No teníem a sobre aquella espasa de Dàmocles, perquè el mateix pacient ens deia que no ens preocupàssim, perquè, tanmateix, duia mascareta”, ha afirmat el professional a IB3 Notícies.

Actualment, al marge de la retirada de les mascaretes, els tractaments més demanats són blanquejaments, neteges i millores de la part més visible de les dents per l’arribada de l’època de noces i comunions, que també s’han reprès amb la retirada de les restriccions. A les Balears hi ha poc més de 800 dentistes col·legiats, més dones que homes: un 55 %, davant d’un 45 %.

22/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris