X

Maria Gibert: “No podem sortir a la foto d’una norma que ens perjudica per omissió”

La gerent d'Habtur acusa Negueruela de mentir quan oferia diàleg

17/05/2022

Maria Gibert: “No podem sortir a la foto d’una norma que ens perjudica per omissió”

El Pi ha escenificat avui el seu suport al sector del lloguer turístic a la seu de la plaça Porta Pintada de Palma. En roda de premsa, els regionalistes i la patronal, han retret que la nova llei turística no resol el principal problema que té el sector damunt la taula: la regulació, diuen, de les 90 mil places anteriors al 2017.

La gerent d’Habtur, Maria Gibert, ha assegurat que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, “ha faltat a la veritat i ha mentit quan es mostrava dialogant i ens deia que es podrien solventar aquestes 90.000 places”. “Es pot comprometre per acció o per omissió, i si no hi ha una lluita o inadversió cap al nostre sector, això s’hauria de resoldre”, ha afegit. Gibert ha explicat que aquestes places existeixen i estan regulades amb una llicència, però no es poden intercanviar. Segons detalla la gerent, el lloguer turístic té molta rotació: es comercialitza entre 5 i 10 anys. En aquests casos, quan es deixin d’explotar, la norma contempla que aquestes places s’extingeixin. Per això, Gibert assegura que a futur només quedaran les 13 mil places posades a la venda amb posterioritat al 2017.

Per part seva, el president d’el Pi, Tolo Gili, ha destacat algunes de les esmenes incorporades a proposta dels regionalistes a la llei turística, com ara la pròrroga de 5 anys de les places de lloguer vacacional en plurifamiliars o que es pugui continuar la tramitació de noves places que ja havien donat entrada als Ajuntaments. Malgrat tot, asseguren no sentir-se del tot satisfets amb com resol la norma aquest sector i insisteixen en la importància que aquest muntant de places es puguin intercanviar. El Pi també ha aconseguit que s’incorpori al text que en cas que els Consells insulars apostin pel decreixement a l’hora de redactar els seus PIATS en els propers 4 anys, es faci de manera equitativa entre places hoteleres i de lloguer vacacional.

 

 

17/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris