X

L’aigua de l’aixeta és de bona qualitat?

"En general, és bona", assegura Hazel Morgan, membre d'Amics de la Terra

23/05/2022

L’aigua de l’aixeta és de bona qualitat?

//Europapress

El passat 10 d’abril es va posar en marxa la llei estatal de residus i sòls contaminats per a una economia circular, que estableix que als establiments del sector de l’hostaleria i la restauració s’haurà d’oferir sempre als consumidors la possibilitat de consumir aigua no envasada de manera gratuïta. Després d’un mes d’entrada en vigor d’aquesta normativa, els establiments de les illes estan fent un seguiment irregular de la iniciativa. Tant empresaris com clients coincideixen que la qualitat de l’aigua no és bona i, per tant, pocs establiments l’ofereixen. Miquel Buades, propietari dels restaurants E-Cosi a sa Pobla  i Sa Taverna d’es Port a Alcúdia, assegura que: “complirem la llei i donarem aigua a qui ens ho demani, però no serà de l’aixeta, perquè no la donaria ni als meus fills”. En aquest mateix sentit es manifesta Roberto Mateo, propietari dels restaurants La Dolores i María Sarmiento, que haurà d’invertir en un equip d’osmosi per poder donar aigua de qualitat. Diu: “Els meus retaurants es troben al costat de la platja i la qualitat de l’aigua de l’aixeta és molt dolenta”.

Alguns clients  creuen que és una qüestió d’humanitat donar de manera gratuita una tassó d’aigua. I fins i tot hi ha persones, que s’han queixat perquè els han donat en alguns establiments una gerra d’aigua de l’aixeta i després els l’han cobrada.

Però, realment l’aigua de l’aixeta a les Balears és d’una qualitat deficient? “En general, és bona”. Així de contundent es manifesta Hazel Morgan, membre d’Amics de la Terra. Una associació que recomana el consum de l’aigua de l’aixeta, amb la utilització de filtres si fos necessari, per reduir el plàstic de les botelles de l’aigua mineral.  Tot i que també és conscient que hi ha municipis on no és possible consumir-la directament perquè no és potable. Però, per Hazel Morgan: “On s’ha de posar fil a l’agulla és en l’excés de consum dels recursos hídrics de les illes”. “La massificació turística perjudica i augmenta de manera exponencial la quantitat d’aigua utilitzada i les dessalinitzadores no són la solució perquè consumeixen molta energia. També els residents han de ser responsables amb l’aigua”.

Per tant, les associacions ecologistes volen deixar molt clar que això d’oferir aigua de l’aixeta i de manera gratuïta va més enllà de ser un acte de cortesia. És una qüestió de responsabilitat amb el medi ambient.


Escolta aquí el reportatge d’IB3 Ràdio

23/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris