X

MÉS per Menorca: “El Govern omet regular el transport marítim interinsular”

El grup critica que a l'hivern no es garanteix la connectivitat amb Mallorca i a l'estiu "arriba a Ciutadella una allau de gent"

24/05/2022

MÉS per Menorca: “El Govern omet regular el transport marítim interinsular”

El conseller de Mobilitat, l’eivissenc Josep Marí, compareixerà aquest dimarts al Parlament a petició de MÉS per Menorca. Es queixa la formació que dotze anys després de l’aprovació de la Llei de Transport Marítim i un any després de l’acord parlamentari que va impulsar la connexió entre Alcúdia i Ciutadella, aquest objectiu continua depenent només de l’interès comercial de les navilieres.

Per això, demana que es doni compliment al pacte que vencia el 31 de març i que ha de garantir aquesta connexió, a la vegada que limitar l’excés de connectivitat durant les festes de Sant Joan, per evitar-ne la saturació. “El Govern omet regular el transport marítim entre illes. És que estam acostumats que tot depèn de Madrid, i no és així. La Comunitat autònoma és la titular del port de Ciutadella i té la responsabilitat de regular-ne els fluxos. Ens trobam que als menorquins no se’ns garanteix la connectivitat amb Mallorca durant l’hivern, uns mínims, i que a l’estiu hi ha una allau de gent. I això és responsabilitat per llei del Govern“, ha declarat Josep Castells, portaveu parlamentari de Més per Menorca, en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, fent referència al reforç de vaixells que connectaran les dues illes per les festes de Sant Joan.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris