X

Els costos de producció del cultiu de la patata poblera en complica l’exportació

Els portals esperen acabar la recol·lecció del tubercle per fer-ne balanç

01/06/2022

Els costos de producció del cultiu de la patata poblera en complica l’exportació

Els pagesos de sa Pobla es queixen de l’encariment dels costos de producció per cultivar la patata d’exportació.
A un més perquè acabi la campanya, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat tots els portals exportadors per conèixer de primera mà les principals preocupacions del sector.
El retard en la sembra i les baixes temperatures del mes de gener han endarrerit i minvat la producció. Amb tot, però, de moment no és una mala campanya, els preus es mantenen.
Alguns portals, com Mateu Export, per exemple, ja pronostiquen que la producció haurà minvat un 20 per cent respecte de l’any passat. En canvi, des de s’Esplet, pensen que els preus es mantindran i compensaran la campanya.
La patata poblera s’exporta principalment del mercat britànic, i el transport fins allà després de l’entrada al Brexit és el que ha complicat més la campanya. Els empresaris demanen a les administracions que els facin costat per fer front al l’increment dels costos de producció que fan perillar la continuïtat del sector. La visita a sa Pobla de la presidenta del Consell, coincideix precisament amb la fira de la patata, l’acte principal per fer valer el cultiu pobler.

01/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris