X

Un total de 22 embarcacions netejaran el litoral balear durant aquest estiu

Es destinen deu barques a Mallorca, cinc a Eivissa, cinc a Menorca i dues a Formentera, que funcionen amb gas i energia solar

01/06/2022

Un total de 22 embarcacions netejaran el litoral balear durant aquest estiu

Aquest dilluns primer de juny han començat a treballar les barques del Servei de Neteja del Litoral. Són un total de 22 que, fins a finals de setembre, s’encarregaran de retirar els residus de la mar arreu de l’arxipèlag. El dispositiu s’ha presentat a Menorca, on fan feina cinc barques: quatre d’elles per netejar la costa -denominades ‘platja’- i una cinquena, d’una eslora més gran, que recull els residus a mar obert. A Mallorca hi ha deu embarcacions, cinc a Eivissa i dues a Formentera. Unes barques que, a més, funcionen amb gas i energia solar. “D’aquesta manera ens ajuden a minvar la petjada de carboni i demostren el compromís d’aquesta conselleria en cercar de cada vegada alternatives més sostenibles per adaptar-nos a l’emergència climàtica”, ha exposat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

L’any passat el Servei de Neteja del Litoral retirà 6.956 quilos de residus a Menorca, una xifra que equival a 57 quilos diaris, el 44% dels quals van ser plàstics. En total es recolliren 36.678 quilos a totes les illes: 22.985 a Mallorca, 4.185 a Eivissa i 2.551 a Formentera.

01/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris