X

La donació d’òrgans a les Balears es recupera després de la pandèmia

L'any passat es registraren 54 donacions que aportaren 143 òrgans per ser trasplantats

02/06/2022

La donació d’òrgans a les Balears es recupera després de la pandèmia

L’any passat, les Balears assoliren la setena posició de l’Estat pel que fa a donacions, amb 46 donacions per milió d’habitants, sis punts per sobre de la mitjana nacional i una xifra millor que la del 2020, quan per culpa de la pandèmia les donacions d’òrgans caigueren de forma destacada. El segon millor any des que se’n tenen registres va ser el 2018, amb 64 donacions. Des de l’inici de l’any, s’han produït 25 donacions. La taxa de donacions a les Illes està per sobre de comunitats com Madrid o Catalunya. El rànquing el lidera Cantàbria, amb 72 donacions per cada milió d’habitants

Dels 143 òrgans que s’obtingueren de les 54 donacions del 2021, 97 varen ser ronyons, 26 varen ser de fetge, 8 pulmons, 8 cors i 4 pàncrees. Els responsables de les donacions afirmen que aconseguir donants és molt complicat, ja que són moments difícils per a les famílies.

A les Balears, els hospitals públics són els receptors de possibles donants amb la col·laboració, cada vegada més gran, dels hospitals privats. A l’Hospital de Son Espases, que és l’únic acreditat per fer trasplantaments de ronyó i de fetge, l’any passat se’n feren 66 de ronyó.

02/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris