X

Aquests són alguns dels perfils professionals més demanats, segons Adecco

La demanda de treballadors es recupera, però es topa amb la manca de personal qualificat

02/06/2022

Aquests són alguns dels perfils professionals més demanats, segons Adecco

El mercat laboral de les Illes surt de dos anys de pandèmia en què, amb el principal motor econòmic al ralentí, es va situar a la coa de les comunitats en aportació a l’ocupació nacional: només un 1% del total, segons un estudi de l’empresa de recursos humans Adecco. Ara, la demanda de treballadors es recupera, però es topa amb la manca de mà d’obra qualificada.

Els perfils relacionats amb l’hoteleria i l’hostaleria, com cuiners o cambrers, tornen a ser els més demandats a les Illes.

Però també ha crescut la demanda de xofers, tant d’autocar com de camió, de mossos de magatzem o, ara a les portes de les vacacions, de personal de banca per fer substitucions d’estiu. Però sigui quin sigui el sector demandant de treballadors, el problema és gairebé el mateix: la manca de professionals qualificats.

Un obstacle per completar plantilles que alguns empresaris intenten esquivar, sobretot en hoteleria, incloent-hi l’allotjament a l’oferta de feina. Però no tots poden fer-ho. A més, per llocs de feina més difícils de cobrir, moltes empreses, ens diuen, opten per incrementar, de manera considerable, l’oferta econòmica per atreure professionals.

02/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris