X

El Col·legi d’Agents de la Propietat a les Pitiüses reconeix que els preus del lloguer són “quasi insostenibles”

Un pis amb una habitació a Cala de Bou costa entre 1.250 i 1.900 euros mensuals

03/06/2022

El Col·legi d’Agents de la Propietat a les Pitiüses reconeix que els preus del lloguer són “quasi insostenibles”

El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Eivissa i Formentera reconeix que els preus dels lloguers són inassumibles pels residents. Aquest divendres s’ha celebrat una jornada a Eivissa per analitzar la situació del sector a les Pitiüses. Les qüestions que més preocupen als propietaris són els impagaments de l’habitatge i la quantitat de burocràcia que hi ha, consideren, per tramitar les llicències urbanístiques en habitatges.

Llogar un pis d’una habitació a Cala de Bou, una de les zones més barates d’Eivissa, costa ara mateix entre 1.250 i 1.900 euros. El Col·legi dels Agents de la Propietat a les Pitiüses reconeix que són insostenibles. “Hi ha gent que està pagant 1.500 euros per una habitació. Absurd, ridícul i quasi insostenible. D’altra banda, els propietaris volen assegurar-se poder cobrar. Si entra una persona que paga el primer mes, el mes de fiança i el mes d’agència, però després deixa de pagar al mes d’agost, el propietari queda totalment desprotegit”, ha dit Jeffrey Fernández, delegat del Col·legi dels Agents de la Propietat Immobiliària a les Pitiüses.

El Consell d’Eivissa prepara un reglament de simplificació administrativa per reduir el temps que tarden els ajuntaments a tramitar les llicències urbanístiques, sobretot, en habitatges construïts en sòl rústic. “Eliminem les cèdules d’habitabilitat, ajudarem que els ajuntaments accelerin les llicències d’obra, que ja no seran necessàries en molts de casos de reforma”, ha explicat Mariano Juan, vicepresident primer i conseller de Gestió del Territori d’Eivissa.

Juan ha demanat al Govern canviar la legislació perquè els habitatges en sòl rústic que estiguin fora d’ordenació puguin reformar-se i legalitzar-se pagant la corresponent sanció.

03/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris