X

L’home diagnosticat amb la pigota del simi continuarà ingressat a l’Hospital de Formentera

Es troba en bon estat de salut, però s'ha decidit aïllar-lo al centre hospitalari perquè és un turista i no té casa a l'illa

08/06/2022

L’home diagnosticat amb la pigota del simi continuarà ingressat a l’Hospital de Formentera

El primer cas de pigota del simi a Balears ha estat detectat a Formentera. L’home es troba a l’hospital perquè no disposa d’un lloc adequat on aïllar-se, ja que es troba de vacances a l’illa, tot i que el seu estat de salut no requereix hospitalització, segons ha assegurat Maria Antònia Font, la directora general de Salut Pública.

El cap del servei de Medicina Interna de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Ramon Canet, assegura que es tracta d’un cas aïllat tot i que és possible que n’apareguin més perquè, com succeeix quan es tracta de malalties de transmissió respiratòria o cutània, la proximitat amb altres persones que es pot donar en aglomeracions afavoreix la infecció. Afegeix que la malaltia deixa de ser infecciosa quan passen entre dos i quatre setmanes i quan desapareixen les lesions a la pell. L’home, de 42 anys i nacionalitat italiana, tot i que amb residència al Regne Unit, va començar a manifestar aquestes lesions cutànies la setmana passada i va ser divendres quan va acudir a l’Hospital de Formentera.  Segons Canet, no se sap si s’ha contagiat a Formentera o ja tenia la malaltia quan va arribar. Només s’ha determinat com a contacte estret la seva parella, que no té símptomes.

08/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris