X

L’hospital d’Inca i Son Llàtzer tanquen les portes a les ambulàncies d’urgències

Satse denuncia que derivar a Son Espases urgències, com una reacció al·lèrgica lleu, és habitual en els hospitals menors

10/06/2022

L’hospital d’Inca i Son Llàtzer tanquen les portes a les ambulàncies d’urgències

Tot s’emmarca en l’augment de població per mor de la temporada turística, el major trànsit, l’augment de les actuacions dels serveis d’emergències i el descans del personal sanitari. El fet, però, és que, per exemple, aquesta setmana el Comarcal d’Inca ha arribat a atendre una mitjana de 240 urgències al dia. Això ha fet, segons fonts de l’hospital, que el responsable d’urgències demani a la central del 061 que no dugui, durant un temps, les urgències a l’hospital de la comarca del Raiguer sinó que les derivi directament a Son Espases independentment de la gravetat del pacient. Una situació que ara mateix no es produeix, però que sí que ha passat a principi d’aquesta setmana.

El tancament de les urgències durant unes hores es dona també a l’hospital Son Llàtzer de Palma. El sindicat Satse afirma que és habitual que des de fa mesos i en moments puntuals de col·lapse, les urgències simples, com ara, la fractura d’un turmell o una reacció al·lèrgica lleu es trasllada directament fins les urgències de Son Espases. L’hospital de referència acaba col·lapsant les seves urgències que requereixen, en moltes ocasions, l’atenció especialitzada que només té Son Espases. La gerència de Son Llàtzer afirma que es tracta de moments puntuals i que ara mateix les seves urgències treballen amb total normalitat.

10/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris