X

Les obres per unir cala Corb amb el moll d’en Pons, en es Castell, es reprendran després de l’estiu

En les pròximes setmanes es canviaran de lloc els coralls afectats per la construcció d'aquesta connexió

12/06/2022

Les obres per unir cala Corb amb el moll d’en Pons, en es Castell, es reprendran després de l’estiu

Autoritat Portuària de Balears (APB) està a punt de contractar les feines pel que s’anomena, tècnicament, translocació (canvi de lloc) dels coralls protegits i en perill d’extinció que haurien quedat afectats per les obres que han de prolongar el Moll d’en Pons fins a Cala Corb, al port de Maó.

Segons ha pogut saber IB3, l’ens portuari ja compta amb l’autorització del Ministeri per la Transició Ecològica i ha encarregat un estudi al CSIC sobre com dur a terme el trasllat. Posteriorment, un cop que acabi la temporada turística, es reprendrien les obres per connectar aquests dos punts del front marítim des Castell.

Les obres d’aquesta connexió, amb un pressupost d’uns dos milions d’euros, van començar a principis de 2019 i havien de finalitzar abans d’acabar l’any. Inicialment, s’havia de construir una passarel·la de llenya i volada. Però un cop començats els treballs, s’hi van detectar problemes que van fer que Autoritat Portuària modifiqués la tècnica constructiva. Un canvi denunciat pel GOB Menorca, ja que -segons asseguraren- va suposar un gran abocament de materials que afectà greument una colònia de coralls d’una espècie protegida i en perill d’extinció, la Madrèpora Mediterrània.

Les obres estan paralitzades des de fa més dos anys i mig en espera que es pronunciés la Direcció General de Biodiversitat; temps durant el qual el Partit Popular va reclamar al Senat la seva represa; un fet que es durà a terme aviat.

12/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris