X

Arrenca el judici contra els membres d’Arran per irrompre en un restaurant del Moll Vell

La Fiscalia demana penes d'entre dos i quatre anys de presó per un suposat delicte de desordre públic

13/06/2022

Arrenca el judici contra els membres d’Arran per irrompre en un restaurant del Moll Vell

Arrenca el judici per l’anomenat cas Confeti a l’Audiència Provincial. Dotze persones s’asseuran al banc dels acusats per la protesta convocada per Arran el 2017 al moll Vell de Palma contra la massificació turística. La Fiscalia demana penes d’entre dos i quatre anys de presó per un suposat delicte de desordre públic, tot i que no hi ha cap denúncia ni acusació.

El procés s’allargarà fins divendres i la defensa reclama l’absolució de tots els investigats. L‘advocat, Josep de Luis, assegura que afronten el judici amb perplexitat per dos motius: la majoria dels acusats no eren a la protesta i, en segon lloc, perquè es produeixi un delicte de desordre públic, és necessari que hi hagi violència, que en aquest cas, considera, no es va produir. “De les dotze persones, les que no hi eren ni ens plantejam per un moment que la sala els pugui condemnar. Els que sí que hi eren, un cobria l’acte com a periodista i, dels dos que hi participaren, nosaltres defensarem que la seva actuació és penalment irrellevant i que ha de conduir necessàriament a una sentència absolutòria”, ha dit de Luis a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

“Si hi ha va haver desordre públic, com diu el Ministeri fiscal, que va poar en perill béns i persones, quin sentit té que no s’actuàs en aquell moment? Una persona va ser identificada, que ara és acusada, i se li va posar una sanció perquè es va entendre que era el convocant de la protesta i no havia fet la preceptiva comunicació a la Delegació del Govern de l’Estat. Se’l sanciona per la Llei mordassa i paga la sanció per la via administrativa”, afegeix la defensa.

Concentració de suport a les portes de l’Audiència

El judici comença a les 10 hores a l’Audiència Provincial. Mitja hora abans, a les 9:30 hores, hi ha convocada una concentració de suport als encausats. “És un grup de suport, companyes de militància, amigues i familiars que ens organitzam per fer la gestió política i econòmica del que estan patint. L’objectiu és donar suport a les companyes encausades abans, durant i després del judici”, ha explicat Cati Pons, militant d’Arran i portaveu del grup de suport del cas Confeti.

La protesta per la qual es va a judici va tenir lloc el 20 de juliol del 2017. Una quantitat indeterminada de persones varen irrompre en un restaurant del moll Vell de Palma i varen desplegar pancartes amb missatges contraris al turisme de masses. També varen tirar confeti i varen encendre bengales. L’advocat considera incongruent l’acusació de desordres públics perquè ni tan sols hi va acudir la policia.

13/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris