X

Dol sense resoldre’s i estrès posttraumàtic, les ferides invisibles de la guerra en els infants d’Ucraïna

El COPIB atén amb un grup d'intervenció a aquestes famílies acollides a les Balears

13/06/2022

Dol sense resoldre’s i estrès posttraumàtic, les ferides invisibles de la guerra en els infants d’Ucraïna

Perquè la seva vida va canviar d’un dia per l’altre, així com mostra aquest vídeo de l’ONG ‘Save the Children’, uns 7,5 milions d’infants ucraïnesos pateixen amenaces immediates per la seva vida i el seu benestar. Els infants i adolescents arriben al seu país d’acollida en estat de xoc, però els psicòlegs han detectat que amb el temps sorgeixen altres trastorns, com el dol sense resoldre’s o l’estrès posttraumàtic.

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears ha posat en marxa un dispositiu de suport psicològic per atendre famílies ucraïneses desplaçades a la nostra comunitat. Tenen vuit professionals a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa. Afirmen que l’ajuda de l’entorn i el retorn a les rutines diàries, com ara, anar a l’escola, els ajuda en aquest moment traumàtic. Els psicòlegs destaquen el compromís dels centres educatius.

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears recorda a ajuntaments, casals de barri i associacions la seva disposició a ajudar aquestes persones desplaçades, a més de demanar la col·laboració de l’Administració per poder fer costat a aquestes famílies.

13/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris